Choď na obsah Choď na menu
 


Memoriál Jozefa Čierneho (VSMP) 09/2015

Tak ako sme pred pár rokmi vykročili do kynologického „výstavného sveta“ neznámou nohou, tak rovnako sme vkročili aj do toho slávneho kynologického „pracovného sveta“ . Či už ide o Athosove alebo moje poľovnícke kynologické začiatky, všetko sme zvládali spolu za pomoci cenných rád a možností  vstupov do revírov našich kynologických priateľov.

Výstavné úspechy sme zavŕšili titulmi, ktoré sa chtiac nechtiac stali našimi vysnenými cieľmi a to medzinárodné šampionáty ako C.I.E. a C.I.B.

Zostávalo nám dosiahnuť cieľ, ktorý bol zároveň mojím kynologickým snom s týmto malým ryšavcom a to „Slovenský šampión práce“. A tak sme sa spolu s Athym vydali na cestu síce nie ľahkú, ale o to zaujímavejšiu a pre nás neprebádanú.

Na splnenie podmienky na udelenie, pre mňa tohto vysneného titulu, je absolvovanie troch skúšok v I. cene, ktoré sú so zadávaním titulu CACT, pričom jeden CACT musí byť z medzinárodnej skúšky s udeľovaním titulu CACIT.  Nakoľko sme už s Athym dve skúšky úspešne s udelením CACT absolvovali (LSMP a VSMP) zostávala nám tá posledná, ale zato najnáročnejšia. Dlho sme čakali na príležitosť zúčastnenia sa takejto skúšky, až napokon klub chovateľov jagteriérov zorganizoval „Medzinárodné všestranné skúšky malých plemien“, ktorých sa nám dovolil zúčastniť. Vedela som, že to nebude prechádzka ružovým rajom, ale verila som, že po absolvovaní všetkých ostatných nižších skúšok by sme ich mohli zvládnuť.

Skúšky sa konali v obci Pribeta dňa 19.09.2016. Skúšky boli jednodenné a tým náročnejšie na absolvovanie všetkých disciplín. Počasie nám krásne prialo a krátke prestupy medzi disciplínami nám nedávali možnosť  na zamýšľanie sa nad náročnosťou a únavou, ktorá sa však postupom času začala prejavovať ako na psoch, tak na vodičoch.  Ale dali sme do toho všetko a skúšky  sme úspešne absolvovali v I. cene.

Tým že sme boli jediní vo svojom plemene, sme zároveň získali aj ten vysnený potrebný titul CACT, čím sme si splnili poslednú podmienku na udelenie titulu pre mňa najcennejšieho a to „SLOVENSKÝ ŠAMPIÓN PRÁCE“.  

ch-srp.jpg

Celkovo sme sa umiestnili na krásnom II. mieste  s počtom 304 b.

Po vyhlásení výsledkov a uvedomenia si, že sme to dokázali ma oblial neopísateľný pocit hrdosti, šťastia a spokojnosti, pričom ani kútiky mojich očí nemohli ostať suché...

Avšak moju miernu nervozitu a časť Athyho výkonov si môžete prezrieť v galérií fotografií, ktoré sme vďaka priateľom obdržali....

 
A čo dodať na záver...snáď len KYNOLÓGIÍ ZDAR priatelia...

 

 

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Memoriál Jozefa Čierneho (VSMP, SR) 09/2015